ASSAM HS TET EXAM . Memory Based Paper Both Paper 1 And Paper 2 Mixed

 1)Full form of GST

Ans:Goods and Services tax

2)COVID-19 first held in which city of China
 Ans:Wuhan.

3)ISRO HQ Ans:Bengaluru.  

4)Chandyarayan -2 launched form which space center
Ans:Satish Dhawan Space Center, Sriharikota.

5)What is Jatinga?
Ans:River in north-bank tributary of the Barak river .

6)In which state the no.of FEMALE literacy rate of population less? Ans:Rajasthan.  

7)The fundamental rights are included in which article Ans:Article 12 to 35

8)Which country not included in ASEAN? (Russia/Indonesia/Myanmar/India) Ans:India.  

9)Which states doesn’t not touch China border? Ans:Meghalaya/Assam/Tripura

10)How many countries are there in ASEAN?
Ans: 10.

HS TET 2021/Memory Based Paper/Fully Solved/Both Paper 1 and Paper 2 /Important for APSC


ASSAM HS TET EXAM . Memory Based Paper Both Paper 1 And Paper 2 Mixed

11)Union budget is first presented in

Ans:TheLokSabha.

 

12)Who presides the bill work in the joint session of parliament?

Ans:Presiedent

 

13)Freedom fighter PitambarDevgoswamiwas Satradhikarof

Ans:GaramuraSatra

 

14)Which is not a tributary of river Barak?

Ans:Raidak

 


15)First meeting of Assam Association 1905 took place in

Ans:Dibrugarh.

 

16)North bank tributary of river Brahmaputra

Ans:TheDhansiri.

 

17)The Kachariking who took the title PratapNarayan by defeating Ahom

Ans:Satrudaman.

 

18)British official ordered fire on peasants during Patahrughatuprising

Ans:Mr.Barrington.

 

19)The president of Pandusession of INC in 1926?

Ans:SrinivasIyengar.

 

20)Which district of Assam has lowest literacy rate?

Ans:Dhuburi.

 

22)The literacy ate of Assam

Ans:72.19 %

 

23)Pobitorawildlife sanctuary in

Ans:Morigaondistrict.

 

24)No.ofNational park in Assam

Ans:6

 

25)Founder of Varmandynasty

Ans:Pushyavarman.

 


26)Which king banned sacrifice ritual at TamreshawariMondir?

Ans:GaurinathSingha.

 

27)Nagajarikhanikargaomrock inscription located in

Ans:Golaghat.

 

28)Tea Auction association of Assam date of establishment

Ans:1970

 

29)Which Brahman was gifted the land?

Ans:Brahmadaya.

 

30)Plan of increase of no.ofRhino in Assam for 2020

Ans:RhinoTranslocation Project (3000)

 

31)Position of Assam in no.ofelephant in India

Ans:2nd

 

32)HQ of UGC

Ans:Delhi(BahadurShaMarg)

 

33)President of Lahore conference 1929.

Ans:JawaharlalNehru.

 

34)SangeetNatakAkademi2018 won by

Ans:DiwanSingh Bajeli/PuruDadhich/ZakirHussain/JatinGoswami.

 

35)Bharat Nirmanis not related to

(ELECTRICITY/IRRIGATION/HOUSING)

Ans:

 

36)Full form of HSN

Ans:HarmonizedSystem of Nomenclature.

 

37)2019 woman tennis winner.

Ans:SimonaHalep.

 

38)Lahois a dance from

Ans:Meghalaya.

 

39)Gandhi-Irwin pact date

Ans: 1931,March 5th

 

40) 2019 Gyanpithwinner

Ans: AkkithamAchithamNamboothiri.

 


41)NAPCC was launched

Ans:NationalAction Plan for CliamteChange ,2008

 

42)Dachigamis famous for which animal

Ans:KashmirStag or Hengul,

 

44)Which states are included in 6thschedule of country?

Ans:Assam,Meghalaya,Tripuraand Mizoram.

 

45)1stFive year Plan started

Ans:1951

 

46)UGC HQ

Ans:NewDelhi

 

47)RBI first made which note

Ans:5 Rupee ,1935

 

48)2019 Act regarding age of girls’ and boys marriage

Ans:

 

49)JananiSurakshaAct for women

Ans:2005.

 

50)Google Meet/Zoom/Mooc/Skype

Find the odd one

Ans: Mooc.


assam higher secondary tet question paper 2013.assam higher secondary tet guide book.assam higher secondary tet question paper pdf.assam higher secondary tet question paper 2014 pdfassam higher secondary tet syllabus.assam higher secondary tet question paper with answer 2014 pdf.assam higher secondary tet previous year question paper pdf.assam higher secondary tet syllabus 2014.general knowledge of assam pdf,assam gk for apsc pdf,gk of assam culture,assam gk 2021 in assamese language,assam gk quiz,assam current affairs 2021,current affairs of assam questions and answers,assam gk 2021 mcq,